Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Kolay Izgara Hindi

Etiketler :
  • bütün hindi
Kişi Sayısı
10- 12 kişilik

Malzemeler

Bu sulu barbekü hindinin sırrı pişirmeden önce derinin altına sosun yayılmasıdır.

  • 1 (4,50 - 5,50 Kg) bütün hindi, taze ya da dondurulmuş (buzu çözdürülmüş)
  • 2 kâse barbekü sosu
  • ½ kâse margarin y ada tereyağı (yumuşatılmış)

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın. Boynunu ve iç organlarını alın (daha sonra kullanmak üzere saklayın)

2. Yağlanmış ızgaraya hindiyi göğüs tarafı üste gelecek şekilde yerleştirin. Izgaranın altına fırın tepsisi koymayı unutmayın. Hindinin derisini uzun saplı bir kaşığın sapını altına sokarak hafiften gevşetin.

3. Sosu derinin altına sıkın. Hindinin dışını elinizle ovarak sosu dağıtın. Hindinin dışına margarini sürün. Arta kalan barbekü sosunu hindinin üzerine sıkın ve dağıtın.

4. Butların uç kısımlarını deri parçası ya da pamuk mutfak ipiyle birbirine bağlayın. İsterseniz kanatlarını geriye doğru çevirin. Ellerinizi yıkayın.

5. Hindiyi gevşekçe bir folyo ya da kapak ile kapatın. 1650C derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 3 saat pişirin.

6. Et termometresi but kısmında sıcaklık 820C ye, göğüs kısmında 720C dereceye ulaştığında hindiniz pişmiş demektir.

7. Hindiyi fırından alın, parçalamadan önce yaklaşık 20 dakika dinlendirin.

Haşlanmış mısır ve fasulye ile servis yapabilirsiniz.

1 Servis: (170 g) Kalori 379, Protein 51,2 g, Yağ 15,9 g (Katı yağ 4,2 g), Kolesterol 130,8 mg, Sodyum 490,3 mg, Karbonhidrat 4,6 g, Lif 0,4 g

Diğer Bütün Hindi Yemek Tarifleri