Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Sebzeli Gerdan Haşlama

Etiketler :
  • Ana Yemek
  • Gerdan
Kişi Sayısı
4
Hazırlama Süresi 15
Pişirme Süresi 30

Malzemeler

  • 500 gr Bolca Hindi
  • Dilimli Gerdan
  • 2 Havuç
  • 2 Patates
  • 1 Soğan
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kasığı Un
  • 1 Limon Suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı

Gerdan dilimlerini yıkayıp, tuzlu suda biraz bekletin ve süzün 4 su bardağı kaynamış suyun içine gerdan dilimlerini ekleyin. Soğan soyun ve bütün olarak kaynamakta olan suya atın. 20 dakika kadar haşlayın. Havuç ve patatesleri kuşbaşı halinde doğrayıp kaynayan suya ilave edin. 10 dakika kadar pişirin. Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısı, tuz, karabiber, limon suyu ve unu iyice çırpın. Ateşten aldığınız yemeğin üzerine, damla damla olmak suretiyle ekleyin. Üzerine maydanoz serpiştirip servis yapın.