Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi-brokoli Brunch Kiş

Etiketler :
  • ileri işlenmiş
  • kahvaltı
Kişi Sayısı
8
Pişirme Süresi 30 dk

Malzemeler

Aile boyu bu kiş kahvaltı ya da brunchta kalabalık gruplara servis yapmak için idealdir

  • 1 bardak doğranmış hindi jambonu
  • 1/3 bardak kıyılmış taze soğan
  • 1/3 bardak ince kıyılmış kırmızı dolmalık biber
  • 1 (300 g) paket dondurulmuş brokoli (çözülmüş ve süzülmüş) veya 1½ bardak doğranmış taze brokoli
  • 1 bardak (100 g) rendelenmiş mozarella peyniri
  • 3 yumurta
  • 2 bardak az yağlı süt
  • 1 bardak un veya tam buğday unu
  • ¼ bardak rendelenmiş Parmesan peyniri
  • ½ tatlı kaşığı limon karabiber çeşnisi
  • ½ tatlı kaşığı kuru fesleğen

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Hindi jambonunu yağlanmış 33x23x5 cm tepsiye yerleştirin. Üzerine taze soğan, kırmızı dolmalık biber, brokoli ve mozarella peyniri serpin.

3. Büyük bir kâsede yumurta, süt, un, Parmesan peyniri, limon biber çeşnisi ve fesleğeni karıştırın ve çırpma teli ile çırpın. Tepsideki hindi karışımının üzerine eşit şekilde dökün. Gerekirse üstünü örtüp 24 saat bekletebilirsiniz.

4. Önceden ısıtılmış 220˚C derece fırında 30 dakika ya da içi iyice pişene dek tutun.

Kızarmış tarçınlı helezon ekmekle servis yapın

1 Porsiyon: Kalori 205, Protein 16,6 g, Yağ 8,5 g (Katı Yağ 3,7 g), Kolesterol 112,4 mg, Sodyum 551,5 mg, Karbonhidrat 18,2 g, Lif 1,7 g

Mutfak-Pratik Bilgi: Hindi jambon süpermarketlerde soğuk et reyonunda diğer soğuk/pişirilmiş etlerin yanında bulabilirsiniz. 15 g hindi jambon yaklaşık kıyılmış 1 bardak hindi eti yapar.