Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Kahvaltıda Güveç

Etiketler :
  • ileri işlenmiş
  • kahvaltı
Kişi Sayısı
8
Pişirme Süresi 40 dk

Malzemeler


  • 6 dilim beyaz ya da tam buğday ekmeği, küp şeklinde doğranmış
  • 500 g hindi sosisi, pişirilmiş
  • 8 yumurta
  • 2½ bardak az yağlı süt
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 1/8 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 bardak (230 g) rendelenmiş cheddar peyniri

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. 33×23×5 cm ebadındaki tepsiyi yağlayın. Tepsinin altına ekmek parçalarını dizin ve hindi sosisi ufalayın.

3. Büyük bir kâsede yumurta, süt, tuz ve karabiberi çırpın ve ekmek ve sosis karışımı üzerine dökün. Üzerine peynir serpin.

4. İstenirse üstünü örtüp bir gece buzdolabında bekletin

5. Önceden ısıtılmış 180˚C derece fırında 35–40 dakika pişirin.

Kızılcıklı kek ve taze meyve kuplarıyla 8 servis yapın