Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Meksika Usulü Katmerli Güveç

Etiketler :
  • kıyma
  • ana yemek
Kişi Sayısı
8

Malzemeler

Mikrodalga Fırında Yapılabilir. Hindiyi ve fasulye karışımını önceden mikrodalgada pişirin. Sonra hemen servisten önce tekrar ısıtıp güveci yapabilirsiniz.

  • 500 g hindi kıyması
  • 1 orta boy soğan, kıyılmış
  • 1 (500 g) kutu konserve fasulye, suyu süzülmüş ezilmiş
  • 1 (225 g) kutu domates sosu
  • 1 (40 g) paket ençilada sosu karışımı
  • ½ kâse su
  • 7 kâse mısır cipsi (yaklaşık 225 g)
  • 1 kâse (100 g) rendelenmiş cheddar peyniri
  • ¼ kâse dilimlenmiş siyah zeytin
  • 2 kâse doğranmış marul
  • 1 orta boy domates, doğranmış

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Hindi kıymasını mikrodalga fırına dayanıklı genişçe bir kâseye yerleştirin. Soğanı ekleyin. Hafifçe üstü kapatılmış halde 3 dakika civarında mikrodalga fırında yüksek sıcaklıkta pişirin. Karıştırın. Hindi kıyması pembe rengini kaybedinceye kadar diğer yüzünü de 2-3 dakika pişirin.

3. Hindiyi ufalamak için karıştırın. Suyu kalmışsa süzün. Ezilmiş fasulyeleri ençilada sosunu ve suyu ekleyip karıştırın.

4. 6-7 dakika iyice ısınıp köpükler çıkıncaya kadar bir kere karıştırarak üstü kapalı şekilde mikrodalgada pişirin.

5. Cipsleri cam pişirme tavasına koyup hafiften ezin. Sıcak et karışımını cipslerin üzerine kaşıkla dökerek yayın. Üzerine peyniri ve zeytinleri serpiştirin.

6. Peynir eriyene kadar 2-2½ dakika kadar üstü hafif kapalı şekilde mikrodalgada yüksek sıcaklıkta pişirin.

7. Marul ve domates ile süsleyebilirsiniz.

Karamel sosunu elma dilimlerine serpiştirip birlikte servis edebilirsiniz.

1 Servis: 384 Kalori, Protein 19,7 g, Yağ 18,6 g (Katı yağ 5,8 g), Kolesterol 64,4 mg, Sodyum 1352,2 mg, Karbonhidrat 35,6 g, Lif 6,5 g