Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Fırında Hindi Güveç

Etiketler :
  • Ana Yemek
  • But
  • Fileto

Malzemeler

  • 2 kg hindi but fileto
  • 100 gr zeytinyağı
  • 200 gr tereyağı
  • 2 kaşık biber salçası
  • 1 baş soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 500 gr taze fasulye
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet kabak
  • 4 adet patates
  • 3 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 4 defne yaprağı
  • Tuz-karabiber-kekik-pul biber

Hazırlanışı

Piyaz doğranmış soğanlar güvecin içinde, zeytinyağı ve tuz ile ovulur. Kuşbaşı doğranmış hindi etleri ve salça ilave edilerek karıştırılır. Sırasıyla temizlenip parçalara ayrılmış taze fasulye, kabak, patlıcan, patates, biberler ve domatesler güvece kat kat döşenir. Sarımsaklar ve defneyaprakları aralara serpilir.

Baharatlar da üzerine serpilir.1 b ardak kadar su üzerine gezdirilir. Tereyağı dilimlenip en üstüne yayılır.

Alüminyum folyo veya yağlı kâğıtla ağzı sıkıca kapatılıp pamuklu bir iple güvecin ağzı sıktırılır. Kaynamaya başlayana kadar Ocağın üzerinde tutulup,200 derece fırında yaklaşık 110 dakika pişirilir.