Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Pizzacık

Etiketler :
  • ana yemek
  • but
Kişi Sayısı
4

Malzemeler

Bu taco aromalı renkli yemek arta kalan hindi etini kullanmak için harika bir yoldur.

  • 2 kâse pişmiş kuşbaşı et ya da 500 g pişmiş hindi kıyması
  • 1 (35 g) paket taco mevsim çeşnisi
  • 4 (15 cm) mısır hamuru (tortilla)
  • ¼ kâse konserve fasulye
  • ½ kâse (50 g) rendelenmiş biberli peynir
  • ½ kâse doğranmış domates
  • ½ kâse doğranmış marul
  • 2 yemek kaşığı doğranmış soğan
  • ¼ kâse taco sosu

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Orta ateş üzerinde geniş bir tavada taco sosunu paket üzerinde yazan miktardaki su ile karıştırıp hindi etine ekleyin. Karışım hafiften kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika sakince pişirin. Sık sık karıştırmayı unutmayın.

3. Tortilla hamurlarını büyükçe bir pişirme kâğıdının üzerine sıralayın. 190 0C derecede ısıtılmış fırında tortilla hamurları hafiften kahverengi ve gevrek hale gelinceye kadar ya da 5-7 dakika pişirin.

4. Her bir tortilla hamurunun üzerine bir yemek kaşığı fasulye dökünüz. Üzerine de yarım kaşık hindi ve peynir döküp fırına 2-3 dakika peynirin erimesi için geri sürün.

5. Servis yaparken de üzerine domates, marul, soğan ve taco sosunu koyabilirsiniz

Ekşi krema ve soğanlı baharatlı avokado ile servis edebilirsiniz.

1 Servis: Kalori 283, Protein 26,6 g, Yağ 8,9 g (Katı yağ 4,3 g), Kolesterol 68,2 mg, Sodyum 1175,6 mg, Karbonhidrat 23,5 g, Lif 2,9 g