Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindili Talaş Böreği

Etiketler :
  • Aperatif
  • Hamur
  • Fileto
Pişirme Süresi 35

Malzemeler

  • 8 yaprak milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu-susam
  • İç harcı için=
  • 400 gr hindi but fileto
  • 200 gr tereyağı
  • 4 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 100 gr bezelye
  • 20 gr kuş üzümü
  • ¼ maydonoz
  • Tuz-karabiber-toz tarçın-şeker

Hazırlanışı

Hindi etleri küçükçe doğranır. Tavada sotelenir. Piyaz doğranmış soğanlar ilave edilerek diriliği gidene kadar pişirilir. İçine, haşlanmış havuçlar, bezelye, kuş üzümü ve doğranmış maydanoz ilave edilir. Diğer baharatlar ile karıştırılır. Milföy hamuru tezgâha konulur. İçine bolca iç harcından koyulur. Uçları birleştirilip ters çevrilerek fırın tepsisine sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam ve çörekotu serpilerek 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.

Kızaran ve kabaran börekler sıcak olarak servis edilir.