Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Acılı Beyaz Hindi

Etiketler :
  • göğüs
  • çorba
Kişi Sayısı
8
Pişirme Süresi 20 dk

Malzemeler

Bu tarif 30 dakikanın altında yemeğe hazır hale gelmektedir.

  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 orta boy soğan, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş sarımsak
  • 6 bardak hindi suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 yemek kaşığı çeşni
  • 1 (100 g) kavanoz yeşil acı biber, doğranmış
  • 1 (500 g) kavanoz kuru fasulye
  • 1 bardak (100 g) rendelenmiş Monterey Jack peyniri
  • ¼ bardak salsa sosu
  • 4 bardak küp şeklinde doğranmış pişmiş hindi eti
  • İstenirse taze kişniş ve 1/2 bardak (50 g) rendelenmiş Monterey Jack peyniri

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Güveçte yağ, soğan ve sarımsağı 3 dakika kadar ya da yumuşayana dek karıştırarak pişirin. Hindi suyu, kekik ve çeşniyi ekleyin. 5 dakika kısık ateşte pişirin.

3. Acı biber, fasulye, 1 bardak peynir, salsa ve doğranmış hindiyi ekleyin. 10 dakika daha pişirin.

4. İsterseniz kişniş ve ekstra peynir ile süsleyin

Mısır cipsi ile servis yapın

1 Porsiyon: Kalori 300, Protein 29,3 g, Yağ 11,9 g (Katı Yağ 4,4 g), Kolesterol 67,6 mg, Sodyum 951,6 mg, Karbonhidrat 18,3 g, Lif 3,6 g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri