Fırında kızaran hindi şeritleri partinizde harika bir seçenek olacaktır. Ayrıca sevdiğiniz diğer yemekleri de ekleyerek ana yemek olarak ta hindi şeridini kullanabilirsiniz.
1. Ellerinizi yıkayın
2. Orta boy bir kâsede un, ekmek içi, maydanoz,
dağ kekiği, keklik otu, biberiye, sarımsak tozu, tuz ve Parmesan peynirini
karıştırın.
3. Başka bir kâsede yumurta ve sütü çırpın
4. 2 adet 38x25x2,5 cm tepsiyi zeytinyağı ile
yağlayın. Yağ kızgın hale gelene dek tepsileri fırında tutun.
5. Hindi şeritlerini önce yumurta daha sonra da
ekmek içi karışımına batırın. Bu şeritleri tepsideki kızgın yağın üzerine
dikkatlice yerleştirin. Ellerinizi yıkayın
6. Daha önceden ısıtılmış 200˚C derece fırında
altın rengi alana dek hindileri pişirin. Bir tarafı pişince diğer tarafını
pişirmeyi unutmayın. Pişirme süresi yaklaşık 20 dakikadır.
Ketçap, hardal veya barbekü sosuyla servis
yapabilirsiniz
1 Porsiyon: Kalori 191, Protein 20,1 g, Yağ 6,7 g (Katı Yağ 1,6 g), Kolesterol 66,9 mg, Sodyum 188,6 mg, Karbonhidrat 11,4 g, Lif. 6 g