Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi Göğüs Madalyon (Ispanak Püresi Eşliğinde)

Etiketler :
  • Göğüs
  • Hindi Göğüs Madalyon
  • Ispanak Püresi

Malzemeler

  • Bolca Hindi Dilimli Göğüs 500 gr.
  • Krema 50-100 gr
  • Sarı Biber 1 adet
  • Kırmızı Biber 1adet
  • Biberiye
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Tuz

Ispanak Püresi için

  • 400 gr ıspanak
  • 1 kaşık yağ
  • 1 kaşık un
  • 1 bardak süt
  • Tuz ve karabiber

Hazırlanışı

Zeytinyağı, karabiber, Pulbiber ve tuz ile marine edilen göğüslerimizi ızgarada pişirelim Ispanak püresi yatağına ızgara etlerimizi yerleştirelim. Biberlerimizi farklı bir tavada zeytinyağında jülien doğrayıp soteleyelim krema ile soslayıp madalyonlarımızın üzerine alarak servis edebilirsiniz.

Ispanak Püresi

Ispanaklar bir çay bardağı su ile birlikte haşlanmak üzere kısık ateşe verilir.

Haşlanmış ıspanakların suyu süzüldükten sonra ince bir şekilde doğranmak üzere tezgaha alınır.

Geniş bir tencere içerisine yağ ve un koyularak kavrulur. Kavrulan un üzerine doğranmış ıspanakları koyarak kavurun. Kavrulan ıspanakların üzerine süt koyularak pişmesi beklenir.

Tuz ve karabiber eklendikten sonra servis edilmek üzere hazır olacaktır.

Ispanak püresini birçok yemeğin üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri