Ispanak Püresi için
Zeytinyağı, karabiber, Pulbiber ve tuz ile marine edilen göğüslerimizi ızgarada pişirelim Ispanak püresi yatağına ızgara etlerimizi yerleştirelim. Biberlerimizi farklı bir tavada zeytinyağında jülien doğrayıp soteleyelim krema ile soslayıp madalyonlarımızın üzerine alarak servis edebilirsiniz.
Ispanak Püresi
Ispanaklar
bir çay bardağı su ile birlikte haşlanmak üzere kısık ateşe verilir.
Haşlanmış
ıspanakların suyu süzüldükten sonra ince bir şekilde doğranmak üzere tezgaha
alınır.
Geniş bir
tencere içerisine yağ ve un koyularak kavrulur. Kavrulan un üzerine doğranmış
ıspanakları koyarak kavurun. Kavrulan ıspanakların üzerine süt koyularak
pişmesi beklenir.
Tuz ve
karabiber eklendikten sonra servis edilmek üzere hazır olacaktır.
Ispanak püresini birçok yemeğin üzerinde veya yanında servis edebilirsiniz.