Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Rokfor Soslu Hindi Külbastı (Beğendi Eşliğinde)

Etiketler :
  • Rokfor Soslu
  • Hindi Külbastı
  • Beğendi Eşliğinde

Malzemeler

  • Bolca Hindi Külbastı 500 gr.
  • Rokfor Peyniri 50 gr.
  • Krema 80 gr.
  • Karabiber

Beğendi için

  • 2-3 adet Bostan patlıcanı
  • 50 gr tereyağ
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1,5 bardak kadar ılık süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 avuc rende taze kaşar
  • 1 tutam rende Muskat

Hazırlanışı

Hindi Külbastılarımızı ızgarada pişirip ayrı bir tavada kremamızı kaynatıp rokfor peynirimizi ilave ediyoruz. Kremamızı külbastı ile birleştirip garnitür olarak domates içerisinde beğendi ile servis edebilirsiniz.

Beğendi

Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın. Patlıcanları kürdan ile delin ve direk ateş üzerinde pişirin. Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırıp tenceredeki unlu karışıma atın. Tencereyi tekrar ağır ateş üzerine alın, karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin,kaşarları ekleyin. Tencereyi ateşten alın, tuzu rende muskatı ve ılık sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın.

Daha sonra domates içerisinde servis edebilirsiniz.

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri