Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Hindi ve brokoli kızartması

Etiketler :
  • ana yemek
  • göğüs
Kişi Sayısı
6

Malzemeler

Çin yemeklerini dışarıdan söylemeyip kendiniz yaparak tasarruf edebilirsiniz. İsterseniz kalın rendelenmiş havuç, kırmızıbiber ve birazcık zencefil ekleyebilirsiniz.

  • 500 g hindi göğsü, ½-inç ölçüsünde şerit olarak kesilmiş
  • 2 yemek kaşığı hafif soya sosu, 2 ye bölüyoruz
  • 1 kâse sodyumu azaltılmış tavuk bulyon ya da hindi bulyon
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçeği yağı, 2 ye bölüyoruz
  • 6 yemek kaşığı parçalanmış badem
  • 1/3 kâse ince doğranmış yeşil soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 500 g taze brokoli, parçalarına ayrılmış
  • 250 g doğranmış taze mantar

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Orta boy bir kâsede, hindiyi ve soya sosunun yarısını karıştırıp bir köşede bekletin.

3. Küçük bir kâsede, bulyonu, kalan soya sosunu ve mısır nişastasını karıştırıp bekletin.

4. Geniş bir tavada ya da Wok tavasında, orta ateşte 2 kaşık yağı 2-3 dakika kızdırın. Bademleri atıp karıştırarak pişirin. Hindiyi ekleyin ve pembe rengini kaybedinceye kadar pişirin. Tavadan alın.

5. Kalan yağı tavaya ekleyin. Soğanı, sarımsağı ve brokoliyi hafif gevrekleşinceye kadar kızartın.

6. Mantarları ekleyip bir dakika daha pişirin.

7. Hindi ve bademleri de ekledikten sonra, bulyon karışımını da ekleyin ve suyunu alana kadar karıştırıp pişirin.

Pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.

1 Servis: Kalori 234, Protein 24,4 g, Yağ 11,1 g (Katı Yağ 1,2 g), Kolesterol 46,9 mg, Sodyum 349,3 mg, Karbonhidrat 10,1 g, Lif 3,3 g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri