Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Aile boyu hindi ve pilav

Etiketler :
  • ana yemek
  • göğüs
Kişi Sayısı
6
Pişirme Süresi 2 saat 30 dk

Malzemeler

  • 1 (300 g) kremalı tavuk çorbası
  • 1 kâse az yağlı süt
  • ¼ kâse şeri kreması
  • ¼ kâse eritilmiş tereyağı
  • ¼ kâse iyice kıyılmış kereviz
  • ½ kâse doğranmış taze mantar
  • 1 kâse pirinç
  • 750 g hindi fileto
  • Biraz tuz
  • ½ kâse kızartılmış badem
  • 1/3 kâse rendelenmiş Parmesan peyniri

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Orta boy kâsede çorbayı, sütü, şeri kremasını ve erimiş tereyağını karıştırın.

3. Büyük bir kâsede ise yarım kâse çorbayı kereviz, mantar ve pirinç ile karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış güveç tenceresine bu karışımı boşaltın.

4. Hindi filetoları uzunlamasına 2 ye bölün. İsterseniz üzerlerine tuz serpiştirebilirsiniz.

5. Hindileri pirincin üzerine yerleştirin. Geri kalan çorba karışımını üzerine boşaltıp badem ve peyniri de en üste serpiştirin.

6. Üzeri kapatılmış halde 160 0C derecede önceden ısıtılmış fırında 2 saat kadar pişirin. Üzerini açıp pirinçler pişene kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirin.

Haşlanmış brokoli ile servis yapabilirsiniz.

1 Servis: Kalori 458, Protein 36,3 g, Yağ 17,6 g (Katı Yağ 7,3 g), Kolesterol 105,3 mg, Sodyum 621,1 mg Karbonhidrat 34,5 g, Lif 2,0 g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri