Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Portakal ve yabanmersini soslu hindi sote

Etiketler :
  • ana yemek
  • göğüs
Kişi Sayısı
4
Pişirme Süresi 7 dk

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/4 kâse un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber
  • 500 g hindi fileto
  • 1 taze portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1/3 kâse kurutulmuş yabanmersini

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Hindi etini 60 - 70 g ağırlığında ve madalya büyüklüğünde kesin. (6-8 parça elde edeceksiniz)

3. Geniş bir yapışmaz tavada tereyağı ile sıvı yağı ısıtın.

4. Unu, tuzu ve biberi bir tabakta karıştırın. Et parçalarını bu karışıma güzelce bulayın.

5. Ateşi biraz yükseltip tereyağının rengi altın rengine dönene kadar ısıtın. Etleri atın ve her bir yüzü 2 dakika pişirin. Etleri ateşten alın ve sıcak tutun.

6. Portakal suyunu, hardalı ve yaban mersinlerini tavaya atın ve kahverengi parçaları ayırın. Hafifçe kaynatana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

7. Etlerin üzerine sosu dökün.

Kavrulmuş sarımsak ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz.

1 Servis: Kalori 268, Protein 28,7 g, Yağ 7,2 g (Katı Yağ 2,4 g), Kolesterol 82,5 mg, Sodyum 431,2 mg, Karbonhidrat 20,7 g, Lif 0,9 g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri