1.
Ellerinizi yıkayın.
2. Hindi
etini 60 - 70 g ağırlığında ve madalya büyüklüğünde kesin. (6-8 parça elde
edeceksiniz)
3. Geniş
bir yapışmaz tavada tereyağı ile sıvı yağı ısıtın.
4. Unu,
tuzu ve biberi bir tabakta karıştırın. Et parçalarını bu karışıma güzelce
bulayın.
5. Ateşi
biraz yükseltip tereyağının rengi altın rengine dönene kadar ısıtın. Etleri
atın ve her bir yüzü 2 dakika pişirin. Etleri ateşten alın ve sıcak tutun.
6.
Portakal suyunu, hardalı ve yaban mersinlerini tavaya atın ve kahverengi
parçaları ayırın. Hafifçe kaynatana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
7. Etlerin üzerine sosu dökün.
Kavrulmuş sarımsak ve patates püresi ile servis yapabilirsiniz.
1 Servis: Kalori 268, Protein 28,7 g, Yağ 7,2 g (Katı Yağ 2,4 g), Kolesterol 82,5 mg, Sodyum 431,2 mg, Karbonhidrat 20,7 g, Lif 0,9 g