Ücretsiz Müşteri Danışma Hattı 0800 344 14 14
Kep Adresi: bolcahindi@hs01.kep.tr

Pratik Bilgiler

İndir

Hindi Pişirme Rehberi

İndir

Hindi Besin Değerleri

İndir

Yer fıstıklı hindi kavurma

Etiketler :
  • ana yemek
  • göğüs
Kişi Sayısı
8

Malzemeler

  • 1 (400 g) kâse tavuk ya da hindi bulyon
  • 1/2 kâse yerfıstığı yağı
  • ¼ kâse soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1/8 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçeği yağı, 2 ye bölüyoruz
  • 1 Kg hindi göğüs eti kuşbaşı doğranmış
  • 4 diş sarımsak ezilmiş 2 ye bölüyoruz
  • 2 (350 g) poşet dondurulmuş kızarma sebzesi, buzu çözülmüş süzülmüş
  • 3 (150 g) paket çubuk makarna
  • ½ kâse yerfıstığı ya da kaju

Hazırlanışı

1. Ellerinizi yıkayın.

2. Orta boy bir kâsede, ilk 5 malzemeyi karıştırın. İyice karışana kadar çırpın. Sosu bir kenara kaldırın.

3. Geniş bir kızarma tavasında ya da Wok tencerede, 1 yemek kaşığı yağı 2-3 dakika orta ateşte kızdırın. Hindi etini ve 2 diş sarımsağı ekleyin. Hindi eti pembe rengini kaybedinceye kadar 6-7 dakika karıştırarak pişirin. Malzemeyi tavadan alın, sıcak muhafaza edin.

4. Ateşi biraz daha kısın, aynı tavada diğer sıvı yağı kızdırın. Sebzeleri ve 2 diş sarımsağı tavaya atın. Sebzeler hafiften gevrekleşinceye kadar 2-4 dakika karıştırarak pişirin.

5. Hindi etini tavaya sebzelerin üzerine alın ve sosu ekleyin. Biraz kaynattıktan sonra malzemeyi büyük bir kâseye alıp ateşten indirin.

6. Bu sırada büyük bir sos tavasına 8 bardak su koyup kaynatın. Makarnaları kırıp kaynayan suya atın. İsterseniz çeşni sosu da ekleyebilirsiniz. 3 dakika ara sıra karıştırarak pişirip süzün.

7. Makarnayı 33x22x5 cm ölçüsündeki fırın tepsisine koyup üzerine hindi ve sebze karışımını yayın. İsterseniz üzerine fıstık ya da kaju ekleyebilirsiniz.

Taze üzüm ile beraber servis edebilirsiniz.

1 Servis: Kalori 465, Protein 39,7 g, Yağ 20,8 g (Katı Yağ 2,9 g), Kolesterol 70,8 mg, Sodyum 1404,2 mg, Karbonhidrat 32,1 g, Lif 2,4 g

Diğer Göğüs Yemek Tarifleri